Zupa z maślaków i podgrzybków.
Aromatyczna i przesmaczna zupka,serdecznie polecam:)
maślaczki świeżo zebrane,podgrzybki i inne pyszne grzybki
2 cebule
2 łyżki masła
2 marchewki
1 pietruszka z nacią
pieprz,sól
śmietana 12% 200ml
6-7 łyżek makaronu gwiazdki
2 cebule
2 łyżki masła
2 marchewki
1 pietruszka z nacią
pieprz,sól
śmietana 12% 200ml
6-7 łyżek makaronu gwiazdki
Oczyścić grzyby.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle,na to dodać pokrojone grzybki w kostkę lub inne części.
Dusić do miękkości grzybków,pod koniec doprawić do smaku solą,pieprzem i czym lubimy.
Obrać warzywa pokroić na części ,zalać wodą i gotować 20min.
Wrzucić podsmażone grzybki,zagotować.
Dodawać na gotującą zupkę makaron gwiazdki ,mieszając doprowadzić do gotowania.
Gotować 5-7 min,po tym czasie śmietanę roztrzepaną z chochelką gorącej zupy dodać do wywaru.
Zagotować ,doprawić do swojego smaku.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle,na to dodać pokrojone grzybki w kostkę lub inne części.
Dusić do miękkości grzybków,pod koniec doprawić do smaku solą,pieprzem i czym lubimy.
Obrać warzywa pokroić na części ,zalać wodą i gotować 20min.
Wrzucić podsmażone grzybki,zagotować.
Dodawać na gotującą zupkę makaron gwiazdki ,mieszając doprowadzić do gotowania.
Gotować 5-7 min,po tym czasie śmietanę roztrzepaną z chochelką gorącej zupy dodać do wywaru.
Zagotować ,doprawić do swojego smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz