Botwinka z kalafiorem.
botwinka duży pęczek
kalafior średni
lubczyk gałązka
śmietana 30 % 200ml
kwasek cytrynowy lub ocet
cukier 1/2 łyżeczki
pieprz i sol
czosnek 2 ząbki
Koperek duży pęczek
kalafior średni
lubczyk gałązka
śmietana 30 % 200ml
kwasek cytrynowy lub ocet
cukier 1/2 łyżeczki
pieprz i sol
czosnek 2 ząbki
Koperek duży pęczek
Botwinkę umyć ,buraki obrać i pokroić do garnka.
Kalafior oddzielić różyczki i również dodać do botwinki.
Zalać wodą by przykryła warzywa.Dać na palnik i gotować 30min.
Warzywa mają być pół miękkie.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek ,cukier,sól i kwasek lub ocet ewentualnie sok z cytryny do smaku.
Śmietany nie hartujemy wlać z kubka do gotującej się botwinki.
Pod koniec dodać posiekany koperek,dodaje aromatu i wspaniałego smaku.
Na koniec doprawiamy do smaku.
Kalafior oddzielić różyczki i również dodać do botwinki.
Zalać wodą by przykryła warzywa.Dać na palnik i gotować 30min.
Warzywa mają być pół miękkie.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek ,cukier,sól i kwasek lub ocet ewentualnie sok z cytryny do smaku.
Śmietany nie hartujemy wlać z kubka do gotującej się botwinki.
Pod koniec dodać posiekany koperek,dodaje aromatu i wspaniałego smaku.
Na koniec doprawiamy do smaku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz