Prawdziwki duszone w winie z dodatkiem daktyli.
prawdziwki 600g
100g daktyle suszone
200ml białe półwytrawne wino
pęczek zielonej cebulki
150ml śmietanki 30%
natka pietruszki mały pęczek
1 łyżka masła
1 kopiata łyżka śmietany 18%
sól i pieprz czarny do smaku
100g daktyle suszone
200ml białe półwytrawne wino
pęczek zielonej cebulki
150ml śmietanki 30%
natka pietruszki mały pęczek
1 łyżka masła
1 kopiata łyżka śmietany 18%
sól i pieprz czarny do smaku
- Zieloną cebulkę pokroić i wrzucić na rozgrzane masło.Duśić 2 min.
Dodać grubiej pokrojone prawdziwki i smażyć 5 min.
Podlać winem dodać pokrojone daktyle i dusić do odparowania wina.
Kiedy wino odparuje dodać śmietany,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na końcu dać posiekaną natkę pietruszki i moment zasmażyć.
Podawać do mięs lub zajadać z pieczywem. - Smacznego życzę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz