piątek, 8 listopada 2019

Prawdziwki duszone w winie z dodatkiem daktyli.

Prawdziwki duszone w winie z dodatkiem daktyli.

prawdziwki 600g
100g daktyle suszone
200ml białe półwytrawne wino
pęczek zielonej cebulki
150ml śmietanki 30%
natka pietruszki mały pęczek
1 łyżka masła
1 kopiata łyżka śmietany 18%
sól i pieprz czarny do smaku

  1. Zieloną cebulkę pokroić i wrzucić na rozgrzane masło.Duśić 2 min.
    Dodać grubiej pokrojone prawdziwki i smażyć 5 min.
    Podlać winem dodać pokrojone daktyle i dusić do odparowania wina.
    Kiedy wino odparuje dodać śmietany,doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Na końcu dać posiekaną natkę pietruszki i moment zasmażyć.

    Podawać do mięs lub zajadać z pieczywem.
  2. Smacznego życzę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz