Papryczki faszerowane smażonymi prawdziwkami.
kilka podłużnych papryczek
prawdziwki lub inne grzyby 600g
masło 2 łyżki
cebula
bulion warzywny
pieprz i sól do smaku
łyżeczka suszonego lubczyku
prawdziwki lub inne grzyby 600g
masło 2 łyżki
cebula
bulion warzywny
pieprz i sól do smaku
łyżeczka suszonego lubczyku
- Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.Dodać pokrojone w kostkę grzyby i usmażyć do odparowania wody.
Doprawić do smaku pieprzem solą i suszonym lubczykiem.
Z papryk ściąć wierzch,łyżeczką nakładać grzyby i ułożyć w garnku. - Ściętymi kapeluszami przykryć papryczki.
Podlać bulionem tak na 3/4 wysokości papryk.
Przykryć i dusić na małym ogniu około 30min. - Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz