wtorek, 19 listopada 2019

Papryczki faszerowane smażonymi prawdziwkami.


Papryczki faszerowane smażonymi prawdziwkami.
kilka podłużnych papryczek
prawdziwki lub inne grzyby 600g
masło 2 łyżki
cebula
bulion warzywny
pieprz i sól do smaku
łyżeczka suszonego lubczyku
  1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.Dodać pokrojone w kostkę grzyby i usmażyć do odparowania wody.

    Doprawić do smaku pieprzem solą i suszonym lubczykiem.

    Z papryk ściąć wierzch,łyżeczką nakładać grzyby i ułożyć w garnku.
  2. Ściętymi kapeluszami przykryć papryczki.
    Podlać bulionem tak na 3/4 wysokości papryk.
    Przykryć i dusić na małym ogniu około 30min.
  3. Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz