czwartek, 7 listopada 2019

Makaron penne z cukinią i smażonymi prawdziwkami.

Makaron penne z cukinią i smażonymi prawdziwkami.
usmażone prawdziwki około 200g
300g makaron
2 podłużne papryki
cukinia około 20cm
parmezan do posypania
cebula
lubczyk suszony łyżeczka
pieprz i sól do smaku

  1. Oczyszczone grzyby usmażyłam na maśle z cebulką dzień wcześniej.
    Cukinie pokrojoną w kostkę ,paprykę,cebulę usmażyć na maśle do prawie złotego koloru.
    Doprawić do smaku.

    Makaron ugotować wg.instrukcji na opakowaniu.
    Odcedzić,lecz nie płukać zimną wodą.

    Na patelnię dać łyżkę masła,rozpuścić,wrzucić makaroni go podsmażyć.
    Wyłożyć na talerze,dać cukinię oraz prawdziwki,a wszystko posypać parmezanem.
  2. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz