piątek, 1 listopada 2019

Pulpety w kremie selerowo-pietruszkowym.


Pulpety w kremie selerowo-pietruszkowym.
500g łopatki wp.
duży seler korzeń z nacią
2 pietruszki z nacią
por 20cm
Marchew
1/2 papryczki chili
cebula z zielonymi bąkami
jajko,pieprz i sól
150ml śmietanki 30%

  1. Obrane i pokrojone warzywa ,seler,marchew,pietruszki,pora zalać wodą i gotować 15min.

    Zblendować doprawić śmietanką solą i pieprzem do smaku.
  2. Łopatkę zmielić,dodać pokrojoną cebulkę z bąkami,papryczkę chili,sól,pieprz i jajko.
    Masę mięsną dobrze wyrobić.
    Formować małe pulpety,obtoczyć w mące i wrzucać na gotującą wodę.
    Pulpety ugotowałam osobno,by zniwelować tłuszcz z mięsa.
    Gotować 10min.
    Ugotowane przełożyć do kremu selerowo-pietruszkowego.
    Zagotować i gotowe.
  3. Smacznego życzę!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz