Pulpety w kremie selerowo-pietruszkowym.
500g łopatki wp.
duży seler korzeń z nacią
2 pietruszki z nacią
por 20cm
Marchew
1/2 papryczki chili
cebula z zielonymi bąkami
jajko,pieprz i sól
150ml śmietanki 30%
duży seler korzeń z nacią
2 pietruszki z nacią
por 20cm
Marchew
1/2 papryczki chili
cebula z zielonymi bąkami
jajko,pieprz i sól
150ml śmietanki 30%
- Obrane i pokrojone warzywa ,seler,marchew,pietruszki,pora zalać wodą i gotować 15min.
Zblendować doprawić śmietanką solą i pieprzem do smaku. - Łopatkę zmielić,dodać pokrojoną cebulkę z bąkami,papryczkę chili,sól,pieprz i jajko.
Masę mięsną dobrze wyrobić.
Formować małe pulpety,obtoczyć w mące i wrzucać na gotującą wodę.
Pulpety ugotowałam osobno,by zniwelować tłuszcz z mięsa.
Gotować 10min.
Ugotowane przełożyć do kremu selerowo-pietruszkowego.
Zagotować i gotowe. - Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz