Skrzydełka kurczaka w selerze naciowym.
9 skrzydełek z kurczaka
4 łodygi selera naciowego
2 cebule
suszony lubczyk łyżeczka
łyżka musztardy sarepskiej
1 łyżka kmin rzymski
Mąka krupczatka 1 szkl
śmietana 12% 2 łyżki
tłuszcz do obsmażenia skrzydełek
Pieprz ziołowy
sól
kurkuma 2 łyżeczki
4 łodygi selera naciowego
2 cebule
suszony lubczyk łyżeczka
łyżka musztardy sarepskiej
1 łyżka kmin rzymski
Mąka krupczatka 1 szkl
śmietana 12% 2 łyżki
tłuszcz do obsmażenia skrzydełek
Pieprz ziołowy
sól
kurkuma 2 łyżeczki
Umyte skrzydełka obtoczyć w mące i przesmażyć z dwóch stron.
Przełożyć do rondla a na tym tłuszczu usmażyć seler pokrojony w kostkę ,oraz cebulę.
Usmażone dodać do skrzydełek,podlać wodą tyle by przykryła skrzydełka.
Dodać przyprawy,musztardę ,kurkumę,lubczyk,kmin,oraz pieprz i sól.
Dusić do miękkości skrzydełek,na końcu zrobić zaczepkę z mąki i dodać zahartowaną śmietanę w sosie.
Zagotować.
Smacznego życzę!
Przełożyć do rondla a na tym tłuszczu usmażyć seler pokrojony w kostkę ,oraz cebulę.
Usmażone dodać do skrzydełek,podlać wodą tyle by przykryła skrzydełka.
Dodać przyprawy,musztardę ,kurkumę,lubczyk,kmin,oraz pieprz i sól.
Dusić do miękkości skrzydełek,na końcu zrobić zaczepkę z mąki i dodać zahartowaną śmietanę w sosie.
Zagotować.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz