czwartek, 7 listopada 2019

Zupa cukiniowa na skrzydełkach.


Zupa cukiniowa na skrzydełkach.
skrzydełka kurczaka 6 szt
1/2 dużej cukinii
2 długie ogórki
2 marchewki
1 długa żółta papryka
2 ząbki czosnku
Ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy 3 szt
por zielona część
masło łyżka
lyżka papryki czerwonej słodkiej
2 łyżki koncentrat pomidorowy
pieprz,sól,maggi
100g makaron penne
natka pietruszki ,koperek

Umyte skrzydełka zalać wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,przeciśnięty przez praskę czosnek i gotować 20min.

Na patelni rozpuścić masło,dodać pokrjone wszystkie warzywa i usmażyć.

Usmażone warzywa wrzucić do zupy ze skrzydełkami,dodać koncentrat pomidorowy,paprykę w proszku oraz na gotującą zupę wrzucić makaron.

Gotować 10min.
Doprawić do smaku,solą,pieprzem i maggi.
Na końcu wrzucić posiekany koperek i trochę natki pietruszki.
Można zabielić śmietaną,ja zrobiłam bez .

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz