Kotlety mielone wieprzowo-wołowe z duszonymi grzybami z piekarnika.
wp.łopatka 600g
wołowe pieczeniowe 600g
4 ząbki czosnku
2 jajka
malą kajzerka 1,5
pieprz i sól
grzyby leśne 700g
cebula
masło 2 łyżki
pieprz i sól
bułka tarta do obtoczenia kotletów
wołowe pieczeniowe 600g
4 ząbki czosnku
2 jajka
malą kajzerka 1,5
pieprz i sól
grzyby leśne 700g
cebula
masło 2 łyżki
pieprz i sól
bułka tarta do obtoczenia kotletów
Mięsa zmielić wraz z czosnkiem i odciśniętymi kajzerkami.
Dodać pieprz,sól i jajka.
Masę mięsną dokładnie wyrobić.
Osobno usmażyć drobno pokrojone grzybki .
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić dodać do niej drobno pokrojone grzyby i usmażyć.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Dodać wystudzone do mięsnej masy i wszystko razem wyrobić.
Formować kotlety ,obtoczyć w bułce tartej ,dawać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzać góra-dół do 180st. włożyć blachę i piec kotlety do złotego koloru.
Dodać pieprz,sól i jajka.
Masę mięsną dokładnie wyrobić.
Osobno usmażyć drobno pokrojone grzybki .
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić dodać do niej drobno pokrojone grzyby i usmażyć.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Dodać wystudzone do mięsnej masy i wszystko razem wyrobić.
Formować kotlety ,obtoczyć w bułce tartej ,dawać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzać góra-dół do 180st. włożyć blachę i piec kotlety do złotego koloru.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz