Duszona wieprzowa łopatka.
łopatka wieprzowa 1kg
2 jabłka
duża cebula
łyżeczka czosnku granulowanego
papryka słodka łyżeczka
majeranek łyżeczka
sól i pieprz do smaku
śmietana 30 % 150mlZiele angielskie 5 szt, liście laurowe 3 szt.
2 jabłka
duża cebula
łyżeczka czosnku granulowanego
papryka słodka łyżeczka
majeranek łyżeczka
sól i pieprz do smaku
śmietana 30 % 150mlZiele angielskie 5 szt, liście laurowe 3 szt.
Umyte mięso poporcjować i dać do rondla.
Dodać przyprawy,czosnek,paprykę,majeranek sól,pieprz i wymieszać.
Dodać jabłka pokrojone na ósemki oraz cebulę pokrojoną w piórka.
Podlać wodą tyle by mięso było przykryte.
Dusić pod przykryciem dopóki mięso nie będzie miękkie.
Woda powinna odparować,mięso ,zalać śmietanką,pogotować by śmietanka częściowo zgęstniała.
Doprawić wg.własnego smaku.
Dodać przyprawy,czosnek,paprykę,majeranek sól,pieprz i wymieszać.
Dodać jabłka pokrojone na ósemki oraz cebulę pokrojoną w piórka.
Podlać wodą tyle by mięso było przykryte.
Dusić pod przykryciem dopóki mięso nie będzie miękkie.
Woda powinna odparować,mięso ,zalać śmietanką,pogotować by śmietanka częściowo zgęstniała.
Doprawić wg.własnego smaku.
- Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz