piątek, 8 listopada 2019

Pstrąg pieczony w cukinii,papryce i koperku.

Delikatne i aromatyczne mięso,rozpływa się w ustach.:)

Pstrąg pieczony w cukinii,papryce i koperku.




2 świeże pstrągi
1 papryka pomidorowa
pęczek koperku
cukinia zielona
1 cytryna
Pieprz cytrynowy
2 ząbki czosnku
Sól morska

  1. Pstrągi dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Koperek i czosnek drobno posiekać.

    Ułożyć pstrągi w naczyniu do zapiekania.
    Dać do środka koperek wymieszany z czosnkiem , pieprzem cytrynowym oraz solą.
    Dodać paprykę pokrojoną w cieńkie paski ,plasterki cytryny .


    Ryby obłożyć wkoło plastrami cukinii.
    Na wierzch ryb dać cytrynę,paprykę posypać koperkiem .


  2. Położyć cieńkie plasterki masła i dać do nagrzanego piekarnika do 180st. góra-dół.

    Piec do pół godz.
    Gotową rybę przełożyć na talerze,podawać z surówką.
  3. Smacznego życzę!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz