czwartek, 14 listopada 2019

Mięso od szynki w ostrym sosie.


mięso wp.od szynki 1kg
przyprawa do gulaszu 2 łyżki
1 łyżka suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
1,5 łyżki pasta paprykowa słodka
1 łyżka pasta paprykowa ostra
2 łyżki śmietany 18%
1 kopiata łyżka mąki
2 ząbki czosnku
pieprz i sól do smaku


Mięso pociąć na większe części,dać do garnka.
Dodać wszystkie przyprawy jak pasty paprykowe,czosnek przeciśnięty przez praskę,suszone pomidory z bazylią,pieprz i wymieszać.


Zostawić na 2 godz.po tym czasie podlać wodą i dusić do miękkości mięsa.
Kiedy mięso jest już miękkie robimy sos,mąkę roztrzepać z odrobiną zimnej wodu oraz dodać śmietanę.
Wlać do sosu ,doprawić do smaku.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz