Pokrojonego pora zeszklić na maśle.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać i pokroić w talarki.
Talarki ułożyć na spodzie naczynia żaroodpornego.
Na ziemniaki dać połowę podsmażonego pora.
Na wierzch położyć dwa płaty surowego dorsza.
- Na dorsza położyć talarki ziemniaków,pora,oraz posypać posiekaną natką.
Zrobić sos -śmietanę wymieszać z jajkami,posolić i zalać potrawę.
Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół i zapiekać około 40min.
Po tym czasie wyjąc i posypać żółtym serem,ponownie dać do piekarnika i zapiec do jego rozpuszczenia.
Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.góra-dół i zapiekać około 40min.
Po tym czasie wyjąc i posypać żółtym serem,ponownie dać do piekarnika i zapiec do jego rozpuszczenia.
-
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz