Pierś z kurczaka w kurkumie i śmietanie.
Pierś z kurczaka podwójna
2 czerwone cebule ,1 biała cebula
śmietanka 30% 200ml
4 kulki ziela,2 liście laurowe
łyżeczka papryki słodkiej
łyżka kurkumy
2 łyżki kukurydzy konserwowej
łyżka groszku konserwowego
masło łyżka
pieprz,sol,maggi
2 czerwone cebule ,1 biała cebula
śmietanka 30% 200ml
4 kulki ziela,2 liście laurowe
łyżeczka papryki słodkiej
łyżka kurkumy
2 łyżki kukurydzy konserwowej
łyżka groszku konserwowego
masło łyżka
pieprz,sol,maggi
Cebule pokrojone w piórka zeszklić na maśle.
Piersi pokroić na grubość 1cm ,wrzucić do zeszklonej cebuli.
Dodać ziele i liście.
Dusić 10min.
Dodać paprykę,kurkumę,pieprz,przykryć i dusić 5min.
Na końcu dodać kukurydzę,groszek ,kurkumę ,śmietankę,sól i maggi do smaku.
Podsmażać do zgęstnienia śmietanki.( około 5min)
Piersi pokroić na grubość 1cm ,wrzucić do zeszklonej cebuli.
Dodać ziele i liście.
Dusić 10min.
Dodać paprykę,kurkumę,pieprz,przykryć i dusić 5min.
Na końcu dodać kukurydzę,groszek ,kurkumę ,śmietankę,sól i maggi do smaku.
Podsmażać do zgęstnienia śmietanki.( około 5min)
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz