czwartek, 21 listopada 2019

Surówka z domowej kiszonej kapusty i papryk.



kiszona kapusta 300g
papryki -czerwona,żółta,zielona po 1/2
miód 1-2 łyżki

  1. Do takiej surówki najbardziej nadaje się domowa kiszona kapusta.
    Te kupne kapusty albo są kiszone octem,albo bez dodatków takich jak ja dodaję.
    Polecam mój przepis na ukiszenie kapusty,jest smaczna,aromatyczna,bez konserwantów,po prostu niebo...:)

    https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-domowa-kiszona-kapusta,124483,docherro.html

    Najlepsza jest woda spod takiej kapustki,zdrowie,samo zdrowie...więc polecam mój przepis:):)
  2. Kiedy po 4-5 dniach mamy już ukiszoną kapustę ,robimy z niej zdrową surówkę.
    Papryki kroimy w cieńkie paski lub kostkę.
    Dodajemy do kapusty.
    Miód nam doprawi by była łagodna w smaku.
  3. Smacznego życzę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz