Surówka z włoskiej kapusty.
1/4 włoskiej kapusty
1/2 czerwonej papryki
2 czerwone cebulki
2 ogórki gruntowe
Koperek
sok z 1/2 cytryny
1/2 łyżeczki cukru
pieprz i sól do smaku
1/2 czerwonej papryki
2 czerwone cebulki
2 ogórki gruntowe
Koperek
sok z 1/2 cytryny
1/2 łyżeczki cukru
pieprz i sól do smaku
Kapustę drobno poszatkować.
Pozostałe warzywa jak papryczka,cebulki,ogórki,koperek pokroić w cieńkie piórka i kostkę.
Dać do miski,posolić i popieprzyć.
Dodać sok z cytryny i cukier,wymieszać.Posolić do smaku.
Odstawić na 15min.
Świetny dodatek do drugich dań jak również zajadać solo:)
Pozostałe warzywa jak papryczka,cebulki,ogórki,koperek pokroić w cieńkie piórka i kostkę.
Dać do miski,posolić i popieprzyć.
Dodać sok z cytryny i cukier,wymieszać.Posolić do smaku.
Odstawić na 15min.
Świetny dodatek do drugich dań jak również zajadać solo:)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz