czwartek, 14 listopada 2019

Golonka indycze we własnym sosie.


  • 4 szt.indycze golonka
  • 3 cebule
  • 1 łyżka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • 1 łyżka słodkiej pasty paprykowej
  • łyżka suszonego lubczyku
  • pieprz,sól,
  • smalec z gęsi 2 łyżki
  1. SGolonka indycze obsmażyć z każdej strony na gęsim smalcu.
    Przełożyć do rondla dodać wszystkie przyprawy.

    Podlać wodą ,przykryć i dusić około 50min.Jeśli nam woda odparuje trzeba jeszcze podlać i dalej dusić.

    Cebulę pokrojoną w piórka usmażyć na tłuszczu spod smażenia golonek.

    Kiedy golonka są już miękkie dodać podsmażoną cebule,zamieszać i jeszcze 10 min.całość podsmażyć.
    Na końcu doprawiamy jeszcze do smaku jeśli jest taka konieczność.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz