Galaretka z piersi kurczaka z dodatkiem marynowanych prawdziwków.
podwójna pierś z kurczaka
duża marchew,pietruszka
przypalona cebula
Ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy 3 szt
groszek i kukurydza konserwowa
marynowane prawdziwki
żelatyna 80g
pieprz i sól
duża marchew,pietruszka
przypalona cebula
Ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy 3 szt
groszek i kukurydza konserwowa
marynowane prawdziwki
żelatyna 80g
pieprz i sól
Piersi zalać wodą około 3l, zagotować,w trakcie gotowania zdejmować szumy,wtedy galaretka będzie klarowna.
Dodać marchew,pietruszkę,podpaloną cebulę,ziele i liście laurowe.
Gotować około 40min.,jeśli piersi podzielimy na mniejsze kawałki to krócej.Dodać pieprz i sól.
Piersi wystudzić,ja poszarpałam na małe części rękoma.
Dolać wody tak by było 2-2,5 litra.Do wrzącego rosołu wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać.Doprawić do swojego smaku.
Przygotować miseczki,do każdej dać na spód,trochę kukurydzy,groszku,grzybka,plasterek marchewki,oraz mięso.
Rosoł wystudzić i zalać mięso.
Dać do lodówki by galaretka stężała.
Dodać marchew,pietruszkę,podpaloną cebulę,ziele i liście laurowe.
Gotować około 40min.,jeśli piersi podzielimy na mniejsze kawałki to krócej.Dodać pieprz i sól.
Piersi wystudzić,ja poszarpałam na małe części rękoma.
Dolać wody tak by było 2-2,5 litra.Do wrzącego rosołu wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać.Doprawić do swojego smaku.
Przygotować miseczki,do każdej dać na spód,trochę kukurydzy,groszku,grzybka,plasterek marchewki,oraz mięso.
Rosoł wystudzić i zalać mięso.
Dać do lodówki by galaretka stężała.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz