czwartek, 14 listopada 2019

Duszone pieczarki z cukinią.

1 zielona cukinia
500g pieczarki
masło 1/4 kostki
sok z 1/2 cytryny
sól i pieprz do smaku
Masło rozgrzać na patelni.

Masło rozgrzać na patelni.
Pieczarki umyć,nóżki wyciąć i wrzucić na rozgrzane masło.

Smażyć 10min.
Dodać pokrojoną cukinię w talarki.
Posolić i popieprzyć.Dodać sok z cytryny ,pieczarki nam nie ściemnieją i nabiorą pysznego smaku.

Warzywa puszczą sok ,więc trzeba patelnię dać na największy płomień,gdzie soki szybko odparują, a pieczarki i cukinia ładnie się zrumienią.

Podsmażyć do miękkości ,doprawić do smaku.
Smacznego życzę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz