Duszone pieczarki z cukinią.
1 zielona cukinia
500g pieczarki
masło 1/4 kostki
sok z 1/2 cytryny
sól i pieprz do smaku
Masło rozgrzać na patelni.
500g pieczarki
masło 1/4 kostki
sok z 1/2 cytryny
sól i pieprz do smaku
Masło rozgrzać na patelni.
Masło rozgrzać na patelni.
Pieczarki umyć,nóżki wyciąć i wrzucić na rozgrzane masło.
Smażyć 10min.
Dodać pokrojoną cukinię w talarki.
Posolić i popieprzyć.Dodać sok z cytryny ,pieczarki nam nie ściemnieją i nabiorą pysznego smaku.
Warzywa puszczą sok ,więc trzeba patelnię dać na największy płomień,gdzie soki szybko odparują, a pieczarki i cukinia ładnie się zrumienią.
Podsmażyć do miękkości ,doprawić do smaku.
Pieczarki umyć,nóżki wyciąć i wrzucić na rozgrzane masło.
Smażyć 10min.
Dodać pokrojoną cukinię w talarki.
Posolić i popieprzyć.Dodać sok z cytryny ,pieczarki nam nie ściemnieją i nabiorą pysznego smaku.
Warzywa puszczą sok ,więc trzeba patelnię dać na największy płomień,gdzie soki szybko odparują, a pieczarki i cukinia ładnie się zrumienią.
Podsmażyć do miękkości ,doprawić do smaku.
Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz