Cukinia w sosie śmietanowym.
600g cukinii
ząbek czosnku
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka kurkumy
mąka do obtoczenia cukinii
masło klarowane
150ml śmietany 18%
pieprz i sól
ząbek czosnku
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka kurkumy
mąka do obtoczenia cukinii
masło klarowane
150ml śmietany 18%
pieprz i sól
- Cukinię pokroić w grubsze plastry,obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron.
Usmażoną przełożyć na talerz
.Do śmietany dać bazylię,kurkumę,przeciśnięty ząbek czosnku,pieprz i sól.
Wlać do rondelka i zagotować.Jeśli sos wyjdzie zbyt gęsty rozcieńczyć go wodą lub mlekiem.
Gotowe plastry cukinii polać na talerzu sosem i zajadać ze smakiem. - Smacznego życzę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz