piątek, 1 listopada 2019

Cukinia w sosie śmietanowym.


Cukinia w sosie śmietanowym.
600g cukinii
ząbek czosnku
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka kurkumy
mąka do obtoczenia cukinii
masło klarowane
150ml śmietany 18%
pieprz i sól

  1. Cukinię pokroić w grubsze plastry,obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron.
    Usmażoną przełożyć na talerz
    .Do śmietany dać bazylię,kurkumę,przeciśnięty ząbek czosnku,pieprz i sól.

    Wlać do rondelka i zagotować.Jeśli sos wyjdzie zbyt gęsty rozcieńczyć go wodą lub mlekiem.

    Gotowe plastry cukinii polać na talerzu sosem i zajadać ze smakiem.
  2. Smacznego życzę!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz